I mye av Asia, spesielt den såkalte "ris bolle" kulturen i Kina, Japan, Korea og Vietnam, er mat vanligvis spist med spisepinner.
Spisepinner er to lang, tynne, vanligvis tapered, stykker av tre. Bambus er det vanligste materialet, men de er også være laget av ulike typer tre, så vel som plast, porselen, dyr bein, elfenben, metal, coral, agate og jade.
Kineserne har brukt spisepinner for fem tusen år. Folk tilberedt sannsynligvis maten i store potter ved hjelp kvister for å fjerne den. Overtid, som befolkning vokste, begynte folk chopping mat i små stykker slik at den ville lage mat raskere. Liten morsels av mat kan spises uten kniver og så kvister gradvis forvandlet til spisepinner.
Praksis gjør perfekt når det gjelder å bruke spisepinner. Nøkkelen er at den nederste chopstick fortsatt er fortsatt mens den øvre chopstick flytter å forstå maten.
Noen ganger er spisepinner ganske kunstnerisk. Spisepinner er kan være laget av lakkert tre og dekket med kunstverk. Virkelig elegant spisepinner kan være laget av gull og relieff i sølv med kinesiske kalligrafi.
Håndverkere også kombinere ulike hardt og metall å lage karakteristiske design. Et barns plast sett med spisepinner kan funksjonen en tegneserie tegnet, for eksempel Mikke Mus, mens aluminium fra resirkulert bokser kan finne nytt liv som en lett, enkel å rengjøre par spisepinner.
Spisepinner kan være helt glatt eller skåret eller modellerte ripples. Sølv eller gull maling kan brukes til å gi dem en grov tekstur. I Thailand, er tre ofte elaborately skåret inn i spisepinner. Endene på spisepinner kan avrundet eller kvadrerte, mens tipsene kan være sløv eller skarp.
"Forkchops" er spisepinner for usikre vestlige og funksjonen spisepinner lengst én og gafler og kniver i den andre, bare i tilfelle brukeren ikke kan håndtere under måltidet.
De fleste folk tror det er lett å plukke opp ris med spisepinner. Vel, er det, hvis parabolen er laget med klebrig ris (hvit ris) som har vært steames. Men hvis du spise svinekjøtt stekt ris eller kylling stekt ris (noe som ikke har vært steames), må du sette din spisepinner sammen og pakke ned ris i en liten ball. Deretter, fra bunnen av at ballen, plukke den opp og spise. Hvor dyktig du er med spisepinner avgjør størrelsen på ballen du kan gjøre og hold.
Noen folk tror at store forsker Konfucius, som levde fra omtrent 551 til 479 BC, påvirket utviklingen av spisepinner.
No comments:
Post a Comment