Kunsten å drikke og serverer te spiller en svært viktig kulturelle rolle i Kina. Det inspirerer mange kunstnere som kinesiske te seremonien, som det kalles, er skrevet i sanger og poesi. Rituelle av forbereder og serverer te har selv hatt en spesiell plass i hjertene og sinnene av det kinesiske aristokratiet, court tjenestemenn, intellektuelle, poeter og selv vanlige folk.
På sitt mest grunnleggende understreker kinesiske te-seremonien te selv, heller enn seremonien. Det fokuserer på hva te smaker like, lukter som, og hvordan en te smak sammenlignet med tidligere te, eller i inkluderende runder med drikking. Det betyr ikke at hver server utføre rituelle på samme måte, og det er ikke relatert til religion. Hvert trinn som er tatt under seremonien er ment å være en sensoriske lete- og takknemlighet.
Hvordan du utfører en kinesisk te-seremonien er bare så enkelt. Det er imidlertid viktig å merke seg at trinnene for å sikre den fineste smaker te er meget høye. Som ofte sa, hvis gjort riktig måte du kan pakke ut den fineste smaken en te har å tilby.
Tekanne og te Cup forberedelse
Kinesiske te-seremonien bruker liten-kopper å samsvare med små og unglazed leire-teapots. Hver kopp er akkurat stor nok til å holde om to små svalene te. Disse bittesmå kopper er spesielt populær i Chiujao og Fujian, mens i Shanghai og Beijing, store kopper er ansatt.
Herding tekanne og kopper, er et viktig skritt i kinesisk te-seremonien. Når du mottar din tekanne og kopper, måtte de bli kurert. Tekanne brukes er vanligvis laget av rød leire, og for å forsegle innsiden av en tekanne og kopper, må du først plassere løs te i potten, og fyll den med kokende vann. Lar det sitte på tre timer å en dag.
Enkelte maler te råd til å gjøre det for en uke før herding av tekanne, kopper og øsende mugge. Denne teknikken er sa å forsegle innsiden av tekanne. Også, oljer fra te blader fylle ut alle de nye klapp tekanne bittesmå pours.
I en kinesisk te seremoni, er vask boller også nødvendig. Du må tømme varm te som har vært brewing i 5 minutter og fyller bolla vask med varm te. La te kopper samtidig sitte i te. Dette er også gjort for å forsegle te kopper med harpikser te. Og når tekanne, te kopper og øsende mugge har vært kurert, det neste trinnet er å bli klar for seremonien.
Te utarbeidelse
Den te forberedelse, alt du trenger å gjøre er forberede koke vann, og plassere nøye te i tekanne før det er om en tredje full. Kontroller også at tekanne og kopper er nå på te vask skuffen. Deretter, Hell varmt vann i tekanne før det er overfylte. Sett lokket på og fortsette å helle varmt vann over tekanne. Dette er gjort for å tillate hele tekanne å bli varmt.
Etter det, helle den andre brygget te i te kopper og øsende mugge. Dette er slik at smaken av te til å trenge te kopper og øsende mugge. Deretter, Hell koke vann i tekanne for tredje gang og dekselet. Plasser te-Sil over øsende mugge. Vente på te Brygge. Etter tre minutter med brewing, Hell varmt vann i øsende mugge å sikre at det er varmt og hell det i teacups. Når du er klar, kan du tømme te kopper og mugge og deretter hell te i pitcher gjennom en te-sil. Hell te i kopper, og husk å aldri fyller en kopp om gangen, men ved å sende te over hver cup, slik at de fyller like.
Viktigheten av vann
Vann brukes i kinesiske te-seremonien er like viktig som selve te. Som nevnt, skal klor og fluor i vann fra springen filtreres som de kan skade smaken av te. Destillert vann sies å lage flate te, dermed bør unngås. Ideell vannet skal ha en alkaliske pH rundt 7.9.
Merk: I kinesisk te-seremonien, duften av te er absolutt hva er ettertraktet. Når du bruker små te kopper aldri drikke eller svelge te. I stedet, nippe til te gjennom lepper og tenner gjør en frese-lyd. Drikking og sniffing te under kinesisk te-seremonien kan ta over en time, og mange fine samtaler vil sikre. Fortegnet til te Mesteren er å sørge for at hver runde med te smaker akkurat det samme.
No comments:
Post a Comment