Thursday, March 8, 2012

Nye Yam Festival 2005 feiret I Tyskland

En grandiose nye yam festivalen ble feiret den 08 oktober 2005 i Hamburg-Tyskland ved Orlu Senatorial utvikling Union og deres godt wishers.


Anledningen var merket med mange kulturelle festligheter, seremonier og rikelig afrikanske-menyen. Spesielle høydepunkter anledningen var: tildelingen av de beste afrikanske kledd mine damer og herrer, presentasjonen av Okonko kulturelle dans og Afro-brasilianske vise.


For Igbos er anledningen av Iri-ji (å spise av den nye yam) en kulturell festival stor betydning. I hver av de individuelle gård-fellesskap brukes denne spesielle anledningen til å merke spise av den nye yam. I Igboland, denne dagen feasting leder an i ikke bare den yam harvest sesongen og bud farvel til dyrking perioden, men er også en høsttakkefest.


Mr Oguike President av Ibo fellesskapet i Frankrike, star gjester til anledningen, beskrevet "nye yam festivalen, i vår tradisjon, som kulminasjonen av en syklus av arbeid og til begynnelsen av neste."


Under festivalen mennesker i samfunnet bruk anledningen til å takke Gud for ankomst av nye innhøstingen av yams (en tid med masse: en kontrast til oppdrett sesongen) og utføre tradisjonelle spesielle seremonier å erklære ny yam passer for generelt forbruk. Det presenterer rette forholdene for alle og enhver, familie og venner til å komme sammen og vise deres forpliktelse og solidaritet til lokale institusjoner.


I Ibo fellesskap er høytidelig rollen til å spise den første yam utført av den eldste mannen i samfunnet eller kongen, som tilfellet kan være. Troen er at deres posisjon bestows på dem privilegiet av å være mellomledd mellom sine lokalsamfunn og gudene for landet. Ritualer som møte nye yam spising er ment å uttrykke det samfunnets takknemlighet til gudene for å gjøre de høste avlinger mulig.


Inntrenging av kristendommen tross, brukermedium, Ibo Tradisjonalistene og tittel holdere ikke forventes å smake den nye yam til nye yam festivalen feires.


På nye yam festival, blir retter av yam servert sammen med andre afrikanske retter siden festivalen er symbolsk for overflod og utbruddet av en ny sirkel for livet.


Hva er yams?


Yams er vegetabilske root avlinger (tubers) innfødt til Afrika dyrket i tropiske områder rundt om i verden, selv om mange mener at de tett likne sweet poteter, yams ikke gjelder i allikevel sweet poteter.


Klassifisering av Yams:


Yams tilhører familien Dioscoreacea, og er tubers oftest dyrket på en tropisk vine. Ordet "yam" er afrikanske etter uttrykk, "å spise." dermed den avledede produkter: "yom-yom"


Er det 150 ulike varianter av yams, inkludert air-potato, den eneste sanne yam dyrket i USA og noen sørlige land i Europa.


En stor, esculent, farinaceous tuber av ulike klatring av slekten Yams; også, selv planter. Det meste innfødte av varme klima. Plantene har netted-veined, petioled blader, og pods med tre brede vinger. De vanligste artene er D.sativa, men flere andre er dyrket.


Kinesiske yam: Dette er en plante (Yams Batatas) med en lang og slanke tuber, vanskeligere enn de fleste av de andre arten.


Wild yam: (a) A felles fabrikk (Yams villosa) av USA, har en hard og knotty rootstock. (b) en orchidaceous anlegget (Gastrodia sesamoides) av Australia og Tasmania.


Voksende betingelser:


Yam planter bære tykke tubers, med en alternerende klatring stammer med blader, og noen ganger blomster. Fleste større yam planter er dyrket i varme regioner i tropene. I Afrika og Ny-Guinea er yam den primære landbruksprodukter handelsvare. I USA tallmessig sweet poteter yam planter og forbruk.


Fysiske utseende:


Yams varierer i størrelse, form og flavour av arter. Kjøttet av yam kan være hvit, gul, pink eller lilla. Noen yams er søte, noen er smakløst, og andre er bitter. Noen varianter av yams vokse opp til 7 meter i lengde, og kan veie opptil 150 pund.


Allsidig, spiselige, vegetabilske beskjære:


Yams er en allsidig grønnsak, som er enkelt å tilberede. Alle varianter av yams kan være kokte, grillet, stekt, stekt eller bakt.


Å kjøpe Yams:


Importerte Yam tubers fra Afrika er tilgjengelig og selges i dag over hele verden i de fleste Afro-butikker spesielt i USA og Europa. Fordi de fleste varianter av yams er stor i størrelse, er det sjelden å finne hele yams i alle produsere-delen i Nord-Amerika. Se etter yams som er fri for feil og blåmerker, og har konsekvent og uten bretter skall. Kjøttet av yam skal føle seg fast.


Lagring av Yams:


Yams skal lagres i en mørk, kjølig og tørt område. De kan være trygt holdt for opptil to uker. Uncooked yams bør aldri kjøling. Tilberedt yams kan kjøling for 3 dager.

No comments:

Post a Comment